Previntegral
Dimecres 11 Maig 2022

Ja tens el “Protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe i de violència en l’àmbit del treball”?

PRL Tots els sectors


Sabies que totes les empreses han de disposar d’aquest protocol?

Des de PREVINTEGRAL incloem aquest protocol en la prevenció contractada sense cap cost addicional.

Si estàs interessat a implementar aquest protocol, pots contactar amb el teu tècnic assignat. El divendres 13 us enviarem les plantilles perquè puguis elaborar el protocol per a la teva empresa.

Un cop disposis del protocol, hauràs d’implantar-lo. La implantació és senzilla i consisteix en els següents passos:

  1. Definir una política de tolerància 0 davant l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat, orientació sexual i conductes de violència en l’àmbit del treball. 
  2. Escollir la persona de referència: l’empresa ha de designar una persona de referència, que serà qui atendrà i acompanyarà la persona que efectua la denúncia interna.
  3. Formar la persona de referència: l’empresa ha de formar la persona de referència perquè conegui el protocol que s’implanta.
  4. Difondre i aplicar el procediment: un cop fets els passos 1 i 2, l’empresa ha d’informar tots els treballadors de qui és la persona de referència i del contingut del protocol que s’ha de seguir.

La persona designada haurà de fer una formació mínima bàsica; pot cursar aquesta formació amb l’empresa de formació del grup, FORMINTEGRAL. 

INFORMACIÓ sobre la formació online:

  • Empreses de menys de 50 treballadors - Actuacions davant l'assetjament (12H) Veure curs
  • Empreses de més de 50 treballadors - Pla d'igualtat (25h) Veure curs.

El fet que sigui online permet que la persona designada el faci els dies i les hores que li vagin més bé. 

Previntegral no assumeix les funcions d’instrucció de denúncies internes ni participa en mediacions ni resolucions de conflictes derivats de situacions d’assetjament o violència en l’àmbit del treball. 

L’assetjament sexual és una qüestió important; cal donar-hi resposta.
 


Compartir

En Previntegral utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.